ABC är en effektiv och engagerande hands-on-workshop som har prövats med stor framgång i en rad olika kurser och program vid ett flertal internationella universitet och högskolor. På bara 90 minuter i ett spelformat kan lärarlag arbeta tillsammans för att skapa en visuell ”storyboard” som beskriver typen och sekvensen av inlärningsaktiviteter (både online och offline) som krävs för att möta kursens lärandemål. ABC är särskilt användbart för nya kurser eller program eller de som ändras till ett online eller mer blandat format.

Workshop formatet skapades av Clive Young and Nataša Perović vid University College London, UCL. VKF i samarbete med UPE vid Karlstads universitet och PIL vid Göteborgs universitet har nu möjlighet att bjuder in till två train-the-trainer workshopar med Clive och Nataša i Karlstad och Göteborg i början av april. Dessa workshoppar riktar sig alltså mot pedagogiska utvecklare och IKT pedagoger som i sin tur har för avsikt att genomföra ABC Learning Design workshops vid sina lärosäte.

Workshopen i Karlstad äger rum den 4:e April – 13.00 – 15.30
Workshopen i Göteborg äger rum den 5:e April – 09.00 – 11.30

Workshopen är kostnadsfritt men anmälan krävs – se nedan.

Det finns ett begränsat antal platser till varje workshop, och det är först till kvarn som gäller.

Mer information om ABC Learning Design finns här.

För frågor gällande workshopen eller anmälan, kontakta Jörg Pareigis vid Karlstads universitet: jorg.pareigis@kau.se Tfn: 0762-272944

Steg 1 av 3